~`.:MK-Azur:.`~

Gražuolė ne ta, kurios blauzdas ar rankas visi giria, bet ta, kurios išvaizda neleidžia žavėtis atskiromis dalimis. - L.A. Seneca
 
rodiklisDUKIeškotiRegistruotisPrisijungti

Share | 
 

 Padažai - Marinatai

Rodyti ankstesnę temą Rodyti sekančią temą Go down 
AutoriusPranešimas
Akela
Administrator
Administrator
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Padažai - Marinatai   Pir. 04 04, 2011 10:38 pm

Prašome receptukus dėti su bent viena nuotraukyte! Taip visiems bus patogiau ir maloniau.
susirinkimas liux


Kinietiškas saldžiarūgštis padažas

Ingredientai:

3 valgomi šaukštai aliejaus
2 valgomi šaukštai sezamo sėklų
2 valgomi šaukštai tamsaus sojos padažo
2 valgomi šaukštai medaus
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių

Gaminimas:

Į švarų puodą įpilti aliejaus truputį pakaitinti ir sudėti sezamo sėklas, pakepinti, ir sudėti paeiliui likusius produktus, masė turi atordyti kaip karamelė, tokio tamsumo ir tąsi šiek tiek, bet citrinos sulčių įpylus ji suskystėja, bet taip turi būti. Tinka prie ryžių, paukštienos, kalakutienos ir kt.
valgis valgis valgis




"Marinatas iš penkių"

Ingredientai:

5 l vandens
2 galvutės nuvalytų česnakų
5 valgomi šaukštai su kaupu kasonado (rudas cukrus)
5 lauro lapai
5 x 4 = 20 pipirų žirneliai (raudoni, juodi, balti)
5 valgomi šaukštai vegetos
5 valgomi šaukštai jūros druskos
5 arbatiniai šaukšteliai stambios druskos
5 x 100 ml = 0.5 l balto vyno
5 x 50 ml = 0.25 l Soy sauce
5 x 50 ml = 0.25 l balto acto
5 x 50 ml = 0.25 l balzaminio acto

Gaminimas:

Visus produktus, išskyrus baltą, balzaminį actą ir vyną, sudėti į didelį puodą, užvirti ir užvirus dar pavirkite apie 5 min. Supilkite vyną, nuimkite nuo karštos ugnies ir padėkite į šoną, kad truputį atvėstų (15min). Nelaukite, kol visai atvės, pilkite abu actus ir karštu marinatu užpilkite karštas daržoves. Tokiu marinatu galima marinuoti mažus agurkėlius, patisonus, briuselio kopūstus, mažas morkytes ir įvairius grybus, ypač kazlėkus, žaliuokes, raudonikius.

P.S: Marinuotus grybus būtina laikyti šaldytuve, nes anearobinese (be deguonies) sąlygose gali pasigaminti botulizmo toxinas. Jis praktiškai nesigamina žemoje (pvz šaldytuvo temperatūroj). Botulizmo toxinas taip pat žuva užvirus. Todėl kas nelaiko marinuotų grybų šaldytuve prieš vartojant siulyčiau užvirt tame pačiame marinate, atvėsinti ir valgyti, kaip paprastai. Skonis tas pats, bet 100% garantija, kad užmušite toxiną. Supraskite teisingai, kad retai kada pasitaiko butulizmo sporos, bet jas neįmanoma sunaikinti namų sąlygom ( reikia 120c ir 1.5atm slėgio). Sporos nėra pavojingos, tik jų gaminamas toksinas, todėl siūlau naudotis mano patarimais.
valgis valgis valgis



*Šaltinis: http://www.mamosreceptai.lt
Atgal į viršų Go down
http://azur.forumlt.com
MeiLaura
Naujokas
Naujokas
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Tr. 04 06, 2011 12:55 am

sveikos gal kas zinote saslyko marinata gera
Atgal į viršų Go down
Akela
Administrator
Administrator
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Tr. 04 06, 2011 1:11 am

MeiLaura rašo:
sveikos gal kas zinote saslyko marinata gera


As daug geru zinau lol manes jau keli metai vieno marinato prasineja mergos lol bet as tiksliai nepamenu kuris nes tuo metu i didele iskyla 5 skirtingus dariau lol

Kokio pobudzio reik?
Atgal į viršų Go down
http://azur.forumlt.com
MeiLaura
Naujokas
Naujokas
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Tr. 04 06, 2011 1:44 am

na kad sultingi butu ir skanus bet astriu nemegstam
Atgal į viršų Go down
Akela
Administrator
Administrator
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Tr. 04 06, 2011 1:50 am

MeiLaura rašo:
na kad sultingi butu ir skanus bet astriu nemegstam


Istikro pvz geriem saslykam net marinato nereik, mano uosvene labai skanius daro.. Nors daro labai paprastai...

Tesiog druska ir pipirai pagal skoni ir mesa labai stipriai minko ir spaudo.. gerai minko kaip kokia tesla, lyg sultis isspaust nori.. lol bet ir gaunas skanus, sultingi ir minksti mirkt O pvz palaistymui visi alum laisto, bet laaabai gerai yra baltas vynas is purkstuko purskiamas...

Aisku jeigu koki marinatuka nori mandresni tada kitas reikalas, tada galiu koki receptuka pasakyt smile
Atgal į viršų Go down
http://azur.forumlt.com
MeiLaura
Naujokas
Naujokas
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Tr. 04 06, 2011 1:59 am

na sakyk mandresni koki su majonezu smagu
Atgal į viršų Go down
Akela
Administrator
Administrator
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Tr. 04 06, 2011 2:11 am

Tai is galvos galiu koki suchimi4int smile

Nzn ant kokio kiekio, nu bed didesniam bliudui ant kokiu 3-4 zmoniu tai majonezo kibirelio apie puse, druskos pagal skoni, cesnako traiskyto 5-6 skilteles, 3 v.s. citrinu sulciu. Zalesiu gali deti arba kokiu prieskoniniu zoliu pvz baziliko biski arba krapu. (vietoj druskos gali deti prieskonius maltai mesai, (bet ne santamarija -jie neskanus). Cukinija (zalia tamsiai) storesniais grezineliais supjaustai. 4-5vs. aliejaus. Galima dar grybu imesti i ta viska bet tada ant groteliu kepsi... Svogunu i marinata raugimo metu nedek nes numush visa skoni, geriau pries kepant svogunus tasiog marinate pavolioti bet su miesa kartu neraugti.

Visa marinata gerai su jega iminkai i mesa, imesti cukinijas irgi pamaisai ir palieki rautki para laiko arba bent per nakti... O kai kepa geriau nelaistyti o per purkstuka purksti alum ar kuo pasirinkims jusu, bet geriau baltu vynu (sauso nemegstu tai pusladziu, bet cia ziurek pagal savo skoni).

Blem pati uzsimaniau valgis

Tikiuosi bus skanus mirkt Kazkada labai panasius dariau tai visi gyre.. dar nuo mesos priklauso daug kas smile

P.S. As tai cesnako megeja tai asmeniskai pati deciau nors 2 galvas lol Tada kvapas uch..
Atgal į viršų Go down
http://azur.forumlt.com
MeiLaura
Naujokas
Naujokas
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Kv. 04 07, 2011 12:58 am

aciu uz receptuka jau uzsiraugiau ziuresiu kas gausis
valio
Atgal į viršų Go down
Akela
Administrator
Administrator
avatar


RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   Kv. 04 07, 2011 1:05 am

MeiLaura rašo:
aciu uz receptuka jau uzsiraugiau ziuresiu kas gausis
valio

Butinai man papasakosi! lol as seniai saslus raugiau smile
Galiu pasakyti savo didziausia kulinarine paslapti,... tai sviezios citrinos sultys, jos betkokia mesa suminkstina ir sultinga kji buna...

Jei gerai isminkei minksta mesyte bus smile
Aisku labai svarbu kokia mesa... as pvz visada imu sprandine tokia kad kuo daugiau sluoksniu butu ir "gysleliu" (na ne gyslu bet nzn kaip jos vadinas)

Tik aisku grazu gabaliuka, tada saslykiukas niam niam smile

O svoguniuka i ta pati sakau nedek, nes tada visi kiti prieskoniai dingsta ir viskas svogunu nesha ir tiek, o skonio neprideda.


Lauksiu ziniu smile
Atgal į viršų Go down
http://azur.forumlt.com
Sponsored content




RašytiTemos pavadinimas: Re: Padažai - Marinatai   

Atgal į viršų Go down
 
Padažai - Marinatai
Rodyti ankstesnę temą Rodyti sekančią temą Atgal į viršų 
Puslapis 11

Permissions in this forum:Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
~`.:MK-Azur:.`~ :: Namai - Namučiai :: Virtuvės Laboratorija-
Pereiti į: