Akela Administrator
| Temos pavadinimas: Konservai - Nuo..Iki.. Pir. 04 04, 2011 10:10 pm | |
| Prašome receptukus dėti su bent viena nuotraukyte! Taip visiems bus patogiau ir maloniau. Šioje temoje skelbiami konservuotų - raugintų produktų receptai.Konservuoti žalieji žirneliai Ingredientai:žalieji žirneliai 1 l vandens 20 g druskos 3 šaukšteliai cukraus Gaminimas:Žirnelius išimame iš ankščių. Dedame į pasūdytą, verdantį vandenį ir verdame 5 min. Tuomet išgriebiame iš karšto vandens ir beriame į šaltą, kad atvėstų, supilame į kiaurasamtį, palaikom, kad gerai nubėgtų vanduo. Maždaug po pusvalandžio suberiame į stiklainius, kad kuo mažiau tarpelių liktų, o iki dangtelio ne mažiau 1 cm tuščios ertmės. Į kievieną litrinį stiklainį dedam 3 šaukštelius cukraus ir užpilam perkoštu sūrimu, kuriame apvirė žirneliai. Stiklainius sudedame į didelį puodą su karštu vandeniu ir kaitinam 30 min. tada uždarome iškaitintais dangteliais ir apverstus laikome, kol atauš. Marinuoti - konservuoti kazlėkaiIngredientai:švieži kazlėkai 1 l vandens 2 šakštai stambios druskos 2 šaukštai acto po lauro lapelį į stiklainį Gaminimas:Kazlėkus išvalome, išmetame visus sukirmijusius, išplauname ir sudedame į pasūdytą vandenį virti. Verdame 40 min. Nukošiame, dedame į stiklainius ir užpilame marinatu. Įdedame verdančiu vandeniu perplautus lauro lapus. Kiekvieną 1 litro stiklainį sterilizuojame apie 20 minučių. Užsukame išvirintais dangteliais ir statome dangteliu žemyn, iki kol atauš. *Šaltinis: http://www.mamosreceptai.lt | |
|